måndag, juli 23, 2007

Knulp är det nya svarta




Utan att leta så noterade jag minst fem par knulpsandaler på Ljummen i gräset i lördags. Ett par satt visserligen på mig. Men ändå. Jag tror mina ska få pausa lite.

Fabulösa skor för ickefabulös dag




Ännu en dag som excellerade i gråhet, regn och tristess, så idag gjorde jag slag i saken. På väg hem från jobbet plockade jag med mig de här. Inte för att jag b e h ö v e r dem, men jag behövde något idag. Från början hade den röda varianten spanats in, men jag rannsakade mig under provningen: Jag har för tillfället två par röda skor som jag använder frekvent, ett tredje par vore lite i överkant. Det är redan ett litet problem med alla fabulösa skor som trängs i hyllorna. Mitt liv innehåller alldeles för få tillfällen då de verkligen kommer till sin rätt. Ikväll har detta par varit på Prisextra och handlat mellanfil och fullkornspasta, roligare än så blev det liksom inte.

tisdag, juli 17, 2007

Mer Simpsons




Jo, det är liksom Simpsons-feber nu. Går inte att ta miste på.
VANS släpper en "ultra limited edition" tex. Only available in Springfield, typ.

Shopping a la Simpsons


Om Marge för en helg fick lämna Springfield för att åka på shoppingresa till Paris tillsammans med Linda Evangelista, då skulle hon skaffa sig ett par röd-svarta Mary-Janes och en matchande kappa från Gaultier. Åtminstone är det vad Harper's Bazaar tror. I augustinumret finns ett fint modereportage där Homer blir Karl Lagerfeld-stylad, Lisa köper smycken hos Lanvin och Bart sitter förvånansvärt fromt i front row på en Louis Vuitton-visning.
Kolla bilderna här.

torsdag, juli 12, 2007

Love, love, love


Det är så lätt att älska vissa.
Mina röda quiltade lackpumps från Steve Madden tex. Det var ögonblicklig kärlek så fort jag såg dem. Trots att det hände när jag stod i kassakön med ett annat par i handen var det ingen tvekan, jag skulle ha dem, också. De skaver förvisso lite på höger stortå, men vad gör det. Varje gång jag visar mig ute med dem får jag komplimanger. Sextioplus-damen med hund som stod bakom mig i kön till korvkiosken på Odenplan en grå fredagseftermiddag. Den ständigt leende skomakaren på Vasagatan. Min fem och ett halvt-åriga kusindotter i Värmland.Världens bästa mormor. Jag.
Alla faller vi som furor.

Sommartider hej hej

Känns inte riktigt så idag. Ösregn över grått Stockhom utanför kontorsfönstret. Inte kul att jobba, men å andra sidan skulle det inte vara så kul att ha semester i det här vädret heller. Överväger att pigga upp tråkdagen med att glida förbi MyShoes på (den något sena) lunchen och slå till på ett par Bronxs-sandaler med platå och vristrem som jag spanat på. Har ju inte köpte ett enda par sommar-rea skor än!
Men det är väl egentligen gummistövlar man borde köpa en dag som denna.

tisdag, juli 03, 2007

High Tide Heels


Nästan lika fult som Crocs. Fler poäng på humorfaktorn.
[Via water turns in one way och Styledash]