tisdag, april 24, 2007

Tre amigos

Uselt att jag inte presenterat vad jag köpte till mig själv i NYC än!
Allt var inte sneakers, tre förtjusande, hälseneförkortande, härliga, trampdyneplågande par fick jag med mig hem.
Tadaa!

torsdag, april 19, 2007

Popsulor

Det är mycket trettioårsjubileum i år.
Den 29 maj är det trettio år sedan Joy Divisions första spelning. New balance gör en lite oväntad hyllning och släpper ett par modeller designade till bandets ära.

En modell där sulan och "flärpen" på sneakern är mönstrad som omslaget på Joy Divisions första album "Unknown pleasures", en annan märkt "One of one made in Macclesfield" ( Ian Curtis uppväxtort).

Som både popnörd och skofrossare kan jag ju inte bli annat än lycklig över ett sånt här påhitt, fast samtidigt kan jag lite grann hålla med kommentaren på Gawker:
"Yeah, that's how we always pictured Ian Curtis. Jogging like a prat. Maybe with some ankle weights, and a track suit! Right up until the moment he hanged himself."


onsdag, april 18, 2007

NYC - Skofrossa i stort och smått

Så vad gör man när de fina skorna inte finns i den egna storleken?
Handlar åt andra såklart!



Det skiljer 44 storlekar mellan Brorsdotterns Chuckar och Kroppkakans Akademiks.

tisdag, april 17, 2007

Stella mot duschsnusk

I Stella McCartneys nya vår/sommarkollektion för Adidas finns ett par sandaler tänkta att användas i duschen på gymmet. Fin tanke, att en glamorös person som Stella McCartney gör en insats mot fotsvampens spridning i världen. Men två par skor till gymmet känns minst lika jobbigt som den gamla sloganen " två flaskor i duschen -inte jag".
Å andra sidan var det, hmm, rätt så länge sedan jag satte min fot på ett gym överhuvudtaget...

måndag, april 16, 2007

Omvänt

De fanns förstås antagligen inte ens i min storlek. Jag frågade inte den gången, men gemensamt för såväl små samlarbutiker som Dave's och stora kedjor som Foot locker är att om det finns 200 fina herrmodeller så har de max 20 modeller i damstorlek - varav hälften är glittriga och rosa (på ett dåligt sätt). Men som Kroppkakan sa "Precis så är det ju hela tiden för oss killar i vanliga klädaffärer". Att damsortiment ofta är mycket större än herrsortimentet i både sko- som klädbutiker är ett faktum. Sneakersvärlden - omvända världen, det är förmodligen inte mer än rättvist!

NYC - Oshoppat


Lite ångrar jag kanske att jag inte slog till på det där paret Adidas Forum Mid Japan i japansk denim och siden som jag dreglade över på Dave's Quality Meat. Modellen ingår i Adidas kollektion "Materials of the World".

fredag, april 13, 2007

Hemma igen

Tillbaka efter en veckas skofrossa i New York.
7 dagar = 7 skoinköp. Redovisas inom kort.