torsdag, juni 29, 2006

TV-frossa

När det högklassiga sommarvädret just återkommit så kommer tv-tittande ganska långt ned i listan av tänkbara kvällsaktiviteter, men om det mot förmodan är så att jag hamnar framför en TV ikväll ska jag se till att kolla in dokumentären om lyxiga skor på TV4
kl 20.00.

tisdag, juni 27, 2006

Kompletteringsköp



Ballerinor är inte en favoritmodell för mig, jag föredrar snäppet mer klack. Trots det så tycker jag helt klart att åtminstone ett par bör ingå i skogarderoben. Det finns situationer när klackar är alldeles för opraktiskt, flip-flops är för oklätt och sneakers är för klumpigt. Då behövs ballerinorna.
Förra årets vita levde på lånad tid den här säsongen, och midsommaraftonens härjningar i det gröna blev dödsstöten för dem, så idag reashoppade jag ett par nya svarta.

Vristremmen var en bonus jag inte räknat med, det exemplar jag provade saknade nämligen remmen. Jag tyckte att det var en rolig detalj att hälkappan gick så högt upp, men när expediten plockade fram ett nytt par åt mig ur en låda och de visade sig ha remmar blev det en glad överraskning. Funkar både med och utan.

För övrigt konstaterar jag att Wedins verkligen gjort en massiv uppryckning på skofronten, det här är andra paret skor jag köper där i år. Tidigare gick jag inte ens in där.

torsdag, juni 22, 2006

Såja

Skofrossa på bloggkartan !

Dags att resa till templet?





Jag har länge känt att jag mååste åka till Tokyo. Maten, människorna, arkitekturen, klubbarna, shoppingen, karaokebarerna... ja, det finns många skäl.
Via Tokyo shoes hittade jag ett till. Bapexclusives butik ser ut att vara ett futuristiskt tempel för en skofrossare.

tisdag, juni 20, 2006

Oledolycksskor

Årets olycksskor är definitivt mitt par svarta peeptoes som jag stödköpte på Bianco.
Jag hann inte använda dem mer än ett par kvällar innan olyckan var framme första gången: en sen natt gick klacken av på högerskon. Tur i oturen att jag redan var på väg hem, jag behövde inte linka fram på en klack i mer än ett par kvarter. Man kan liksom inte känna sig dummare än när man är ute och vandrar i EN klack och hasar den andra foten efter sig för att få med sig den klacklösa skon.

Sverkade såklart, och Bianco skickade skorna vidare till en skomakare som fixade den förlorade klacken. Fick tillbaka sandaletterna efter ett par dagar, men mitt förtroende för klackarna var nu lite sargat. Kändes de inte lite svankiga ändå? Som att klackan skulle böjas bakåt och lossna igen? Jo.
Det tog ett par veckor innan jag till slut vågade lämna lägenheten med dem. Jag gick på inflyttningsfest, och allt gick som smort. Förmodligen för att inflyttningsfesten var mer av den sorten att jag satt still och sippade på ett glas vin på den inglasade balkongen istället för att slå klackarna i taket på ett eller annat sätt. Klackarna höll. Ja, hela skorna höll faktiskt. Ända till jag var ungefär 20 meter från min port. Pang, där brast plötsligt remmen som håller kvar skon över tårna. Suck. Det blir tidsödande att behöva sverka skorna mellan varje användningstillfälle. Men jag tycker ju så mycket om dem...

Strippskor


... alltså skor med seriestrippar på sulorna, såklart!
Görs av Londonbaserade Angeline Tournier .

torsdag, juni 08, 2006

Barfotaskor

Fula skor får ofta sitt existensberättigande från sina högteknologiska, "smarta" egenskaper. De antibakteriella Crocsen verkar ju tyvärr inte vara någon övergående fluga, jag ser dem i fler och fler butiker. Jag kan inte riktigt bestämma mig om de här "barfotaskorna" slår Crocsen i fulhet eller inte. Märkliga är de iallafall. Tydligen är tanken att de ska förbättra balansen genom att sprida på tårna och stimulera muskulaturen i foten.
Hmmm, jag föredrar nog att träna balansen med hjälp av höga klackar.

(Via smidigt.se)