söndag, december 25, 2005

Just nu på Ebay


Det är någonting med mormorskängor, jag kan inte få nog av dem!

örhängen



Av allra pyssligaste lillasyster-skofrossa fick jag den här söta julklappen!

fredag, december 23, 2005

Näbbisar

Mel E uppmärksammar att Ebba v S glider runt i näbbstövlar.
Ebbas stövlar är från Kero.
Tja, jag skulle nog kunna tänka mig ett par jag med, men är ännu inte riktigt beredd att betala 1800:- för dem. Några garderobsfynd hos släkten ( som Mel E hoppas på, och som kakmonstret har gjort) tror jag inte jag kommer att kunna göra heller, men jag hittade ett par i min storlek på Tradera minsann.
Fast jag har ju inte tänkt köpa några mer skor i år förstås!

torsdag, december 22, 2005

Bowling

Igår var jag och julbowlade. Har skrivit förut att jag gillar bowlingskor, men det gäller egentligen mer i teorin än i praktiken. På Birkabowling där jag var har de bara varianten med kardborrband, och de är sååå mycket fulare än snörda bowlingskor.
Två mysterier med bowlingskor:
Varför måste man alltid ha en storlek mindre än sin vanliga storlek?
Varför är de så extremt svettframkallande?

Rutigt



Nu skulle jag ju egentligen inte alls skosurfa, utan egentligen rimma till mina julklappar. Tomten, om du har de här på lager vill jag gärna ha ett par!

onsdag, december 21, 2005

Crocsen tar priset

Shoewawa har haft omröstning om årets skor och nu är vinnarna utsedda.
Inte helt otippat utnämns Crocsen aka "foppatofflorna" till den prestigefyllda titeln The Ugly Shoe Of The Year. Vad var det jag sa...

onsdag, december 14, 2005

Partyskoparad

Låg skoinspiration för tillfället.
Men vad gör det när Anna bjussar på partyskoparad !

När det gäller märkesskor ligger jag helt klart i lä jämfört med Jessica som är lycklig ägarinna både av ett par Chanel och ett par Manolos. En kvinna med stil!

onsdag, december 07, 2005

På önskelistan



Mamma, det är ett sånt här skohorn jag vill ha!
Säljs till exempel här och här.

tisdag, december 06, 2005

Dåligt skoval: Scenklädsel

Veckans dåliga skoval nomineras Teddy Thompson till. Teddy och hans gitarr agerade förband till lovely lovely Martha WainwrightBerns igår, med på scenen fanns Teddys GIGANTISKA pälsfodrade kängor, såna här ungefär.

Jag förstår hur Teddy måste tänkt: " Turné i Skandinavien, hmm det är väl där det är jäkligt kallt och isbjörnarna härjar fritt på gatorna, bäst jag försäkrar mig om att hålla fötterna varma".

Så besviken han måste blivit när han kom till verklighetens 2-plusgrader-regnslask-Stockholm.

Martha ( i svarta slouchiga mockastövlar med kilklack) var underbar som vanligt, fast hon sa att hon var bakfull. Jag tror inte det var sprit som orsakat baksmällan, det var nog Teddy som tagit av sig kängorna i turnébussen.

måndag, december 05, 2005

Extraklackar

Att extraknappar ska följa med när jag köper knappförsedda plagg tar jag för givet, knapparna sitter ju oftast så dåligt att det första man får göra är att sy fast dem ordentligt.
När det gäller skoköp har det hänt att jag fått med extrasnören vid köp av sneakers, men Topshop har tagit det en bit längre. I lådorna tillhörande förra veckans fyndköp hittade jag ett par extraklackar per skopar!

Ska jag se det som lite uppvigling till att jag ska lära mig klacka om skorna själv?
Eller ska jag ta med mig klackarna till skomakaren?
Jag tycker min skomakare är rätt billig ändå, och jag inbillar mig att arbetet står för merparten av kostnaden, det kan knappast bli så mycket billigare för att jag bidrar med egna klackar.