tisdag, september 27, 2005

I lust och nöd

Ordningen återställd.
Jag hade en snabb affär med en annan i somras, det är sånt som lätt händer i semestertider, men det är ändå skönast att vara trogen.

Sin skomakare alltså.

måndag, september 26, 2005

Resfeber för skofrossa

På torsdag åker Skofrossa till New York. Strategin är att resväskan ska vara så tom som möjligt på ditvägen, utrymmesbrist ska inte begränsa shoppandet! Jag brukar inte ha svårt att packa lätt, så det ska nog ordna sig, men storstadssemesterpackning är helt klart lite knepigare än andra typer av resor. Jag vill ju trots allt kunna se lite stylish ut medan jag finkammar Williamsburghs vintage-affärer, strosar runt på MoMA, eller partajar i Meatpacking. Dessutom tenderar det att bli en hel del promenerande i NYC, då är det snällast både mot fötterna och skorna att ha några par att byta emellan. Eftersom det fortfarande är rätt så varmt där borta i äpplet så är iallafall alla typer av boots uteslutna, de får inte följa med. Men kommer jag inte hem med minst ett par nya stövlar kommer jag att vara mycket besviken. Min ebay-jakt har ju inte gett så mycket utdelning på den fronten, så jag tycker jag förtjänar att lite happy hunting live!

torsdag, september 22, 2005

Skosport

Började just fundera på vilken sport som är snyggast ur skoperspektiv.

Bowlingskor är ju ganska roliga. När jag var yngre tyckte jag de var fruktansvärt fula, men det känns som att just nu ligger de ganska rätt i tiden.



Tänk att om man ser världen ur ett skoperspektiv kan till och med jag vara sportintresserad!

Attans, inte nu igen!

Om det är nåt jag avskyr så är det att förlora Ebay-budgivningar med en ynka dollar!
Jaajaa jag får skylla mig själv att jag lämnade datorn ensam och hade den dåliga smaken att gå på konsert istället för att sitta och bevaka avgörande auktioner. Stöveljakten rasar vidare.

tisdag, september 20, 2005

Fina



Fina pumps från Diesel. Hittade hos Urban Outfitters.

fredag, september 16, 2005

Mallgroda

Jag är lite mallig över att det faktiskt räckte med ett litet utrop här för att hitta köpare till mitt felköp, trots att det fanns de som fann det lite suspekt av mig att göra på det viset !

Lyckligt slut

Följetongen med de snygga, men lite för små stövlarna som ropades in av misstag på Ebay, ser nu ut att ha fått ett lyckligt slut.

Efter att ha färdats över Atlanten, varit obekväma på en barrunda i Stockholm och sedan försökt försköna sig med silikon-implantat men ändå ratats, ska stövlarna nu ge sig ut på ytterligare en resa, till Linköping. Jag hoppas de kommer att passa sin nya ägarinna likt glas-skon på Askungen. Bara att inse att i den här sagan var jag den (onda) styvsystern med för stora fötter.

onsdag, september 14, 2005

Mer stövlar



Jag sansade mig och beslöt mig för att inte lägga bud på de svarta stövlarna.
Det är mer något sånt här jag är ute efter, stiliga ridstövlar från Ann Demeulemeester.

Stöveljakten går vidare



Hittade alldeles nyss de här på Ebay. 20 minuter kvar av auktionen. Frossan härjar vilt i mig!
Ska jag, ska jag inte? Dekorationerna på skaftet är det som talar för att jag slår till. Men egentligen har jag ju tänkt mig ett par som inte är lika mycket western.

tisdag, september 13, 2005

Jag säljer

Gelekuddar hjälpte inte.
Ganska fåfängt av mig att tro att de skulle göra det när problemet egentligen är storleken.
Bara att inse att stövlarna som jag "råkade" ropa hem från Ebay inte kommer att användas. Inte av mig iallafall.



Så nu söker dessa stackare ett nytt hem. Enligt beskrivningen är de i storlek 39, men för mig är de alltså för små, jag skulle tippa att de sitter bättre på nån som har 38 - 38,5 .
Hugade spekulanter kan maila mig. Annars hamnar de på Tradera.

onsdag, september 07, 2005

Tender Love and Care

Jag fick en fråga om skovård och skovårdsprodukter.
Well, på skovårdsproduktfronten är jag ganska spartansk men nogrann. Min teori om skovård är att det är viktigare att man gör det enkelt men ganska ofta än att man köper en massa produkter som det sedan inte blir av att man använder.

Mina tips:
-Impregnera skorna innan du börjar använda dem.
Bor man i Sverige så är det bara att inse att sannolikheten är ganska stor för att skorna kommer utsättas för väta.

-Torka av skorna med en fuktig trasa efter användning.
Det beror lite på säsong och väderlek hur ofta jag gör detta, slaskiga vinterdagar blir det varje dag, annars lite mer sällan.

-Besök skomakaren ofta.
Det lönar sig inte att snåla och låta slitdelen av klackarna bli helt nedslitna innan man går till skomakaren, skorna håller längre om du klackar/ sular om dem i tid.

Mitt absolut bästa skovårdstips: Ha många skor så att du kan byta ofta!
Jag använder sällan samma par flera dagar i rad. Skorna mår bra av att vila mellan användningstillfällena. Då hinner de torka, vädras och om man ställer dem i skoblock får de en chans att behålla formen.

För mer konkreta tips, kolla här hos Manolo som har ett ambitiöst inlägg i detta ämne.

söndag, september 04, 2005

Mitt livs oskönaste

Efter en kväll på stan i mina det-var-inte-meningen-att-mitt-bud-skulle-vinna-stövlar kan jag konstatera att de troligtvis är de mest osköna skor jag någonsin haft i min ägo. Stadsteatern-Nox-Lydmar-Rival-Storstad var alldeles för mycket flängande för mina stackars fötter. Gladast var de när jag parkerade mig i en soffa på Rival och hittade en puff att lägga upp fötterna på. Jag borde suttit där hela kvällen. Kombinationen av att stövlarna är i smalaste laget över trampdynorna och att klackarna är aningen högre än vad som kan räknas som komfortabelt blev inte lyckat. Jag var övertygad om att fötterna skulle vara helt blå när jag väl kom hem och fick dra av mig plågorna, men det var de som tur var inte.

Inna jag tar på mig stövlarna igen måste jag nog skaffa ett par såna här.

lördag, september 03, 2005

Origami-boots



De här var söta . Fast jag vet inte riktigt när jag skulle använda dem. Kommer jag på det så kanske jag slår till på ett par när jag kommer förbi Macy's om ett par veckor.

(Hittade via Shoewawa)

torsdag, september 01, 2005

Ooops



Jag älskar verkligen Ebay. Utbudet och möjligheten att shoppa dygnet runt är verkligen oslagbart.
Men - det har sin baksidor. Det är så lätt att slänga iväg ett bud som kanske inte är helt genomtänkt. "Äsch, nån bjuder säkert över snart", tröstar jag mig med.
Men ibland blir det inte så.
De här bootsen vann jag fast de egentligen inte alls är vad jag är ute efter. Som tur var handlar det inte om några stora pengar (frakten, $17 , blev större än priset i sig).

Visst finns möjligheten att krångla sig ur sitt vinnande bud, men det känns inte riktigt renhårigt. Ger man sig in i leken får man leken tåla!