onsdag, augusti 31, 2005

Fina med blommor



De här broderade skinnstövlarna från Miu Miu skulle jag inte tacka nej till.

Fel storlek igen och igen och igen.



Sedan ett par veckor tillbaka jagar jag frenetiskt stövlar i ridstövel-modell på Ebay.
Börjar surna nu, alla fina, tex de här och de här, är i storlek 38, jag har 39!

tisdag, augusti 30, 2005

Trångt om saligheten

Förvaringen.
Som jag ser det är detta det största problemet som min skofrossa för med sig.
Jag bor på 34 kvm så förvaringsutrymmet är minst sagt begränsat, jag vill helst inte att lägenheten ska kännas som ett lager. Dessutom vill jag gärna att så många par som möjligt ska finnas lätt tillgängliga. Skor är trots allt till för att användas.



Jag har en ganska liten hall. I väntan på att jag ska hitta den perfekta skohyllan dit så finns där en klassisk Ikea Billy som rymmer de 10-15 par skor jag använder mest för tillfället.



Övriga skor bor i sina lådor på hyllor högt upp under halltaket.
För att det inte ska se alltför rörigt ut med alla lådor har jag klätt in dem i tidningspapper så att det blir lite enhetligt.
För att hitta rätt par har jag lappar med (för mig) tydliga beskrivningar som "25-års sneakers", "Gröna med pälskant" eller "Bangkok brun kilklack". Hade jag orkat lägga lite mer tid på sko-organisation hade det nog varit bättre med polaroidfoton på varje par utanpå kartongen, eller teckningar(om jag hade kunnat teckna).
Malin skrev om fina genomskinliga skoboxar för ett tag sedan. Kanske skaffar jag mig sådana istället när Clearbox får distribution i Sverige!

fredag, augusti 26, 2005

Sko-sudoku

Sudoku är ju grejen i sommar.
My markup-Erik tipsar om bild-sudoku, genererat av bilder ur Flickr.
Skofrossa gjorde genast ett sko-sudoku. Varsågod att spela!

måndag, augusti 22, 2005

Topless sandal



Kanske lite sent för nya sandalinköp nu när sommaren (förmodligen) drar sin sista suck, men jag blir lite nyfiken på "The Topless sandal".
En sandal som är... nästan ingenting, bara en sula i ett material som på något magisk sätt fastnar under foten. Knappt tio dollar kostar ett par.

torsdag, augusti 18, 2005

Ful, fulare, fulast



En kommentar på föregående inlägg uppmärksammade mig på fenomenet Crocs, eller Foppa-tofflor som de kallats i Aftonbladet.
Hos Manolo läser jag att dessa otroligt fula tofflor tydligen är gjorda i ett material som är svamp- , bakterie- , och luktfritt samt att det när det uppnått kroppstemperatur formar sig efter foten.

Låter som att det kanske kan finnas medicinska/hygieniska skäl till att vissa människor kan behöva Crocs, men stilmässigt så är de katastrofalt fula. Faktiskt värre än många sportsandaler. Det trodde jag inte var möjligt!
" Ultra-hip Italian styling" står det på Crocs hemsida. Måtte det vara en ironi.

Ulv-i fårakläder-pumps



Shoewawa presenterar varje torsdag "ugly shoe of the week", det brukar vara ganska roliga objekt de hittar. Man behöver inte vara stilpolis för att inse att dessa skapelser inte direkt kommer att bli någon hit för Dior. Jag blir lite nyfiken på vad det är för människor som tycker att dessa är värda 1 150$.
De kanske är sköna iallafall ( om man är bekväm i stilettklackar)!

onsdag, augusti 17, 2005

Vintage på Ebay



De här finns på Ebay ett par timmar till. Hade de varit i min storlek hade jag slagit till direkt!

Sko-anekdoter

Har hittat flera mer eller mindre sedelärande sko-anekdoter här.
Inte visste jag t ex att det var ett par Manolo Blahniks som fick Sadie Frost förstå att dåvarande maken Jude Law varit otrogen. Och skulle jag gjort som Gandhi om jag tappade en sko när jag klev på tåget?
Gandhi tog av sig sin andra sko och slängde den efter den första för att den som hittade skon på spåret skulle få ett helt par han kunde använda.

"That's my only fitness training and it gives me nice legs"

Cameron Diaz om höga klackar.

Om det ändå räckte för mig att gå i höga klackar för att se ut som Cameron!